Tavallisesti Suomen pääsiäinen osuu pahimpaan rospuuttoaikaan ja pikku-trullit talsivat essun helmat ravassa ja tuovat sitä hauskasti sisälle saakka. Tämä vuosi on poikkeus; aamulla pakkasta 10 astetta ja valkoinen hanki maassa.
Trulleja voisi tulla enenmmänkin virpomaan tuoreutta ja terveyttä. Harmi, vaan että kylällä on niin vähän lapsia. Kaikki viisi virpojaa tämän mummon omia trullintrulleja.
Illalla mennään kokolle Myllykankaalle. Ei tässä mitään pakanallisia menoja harrasteta, vaan se on vain tapa. Kokolla tavataan muita ihmisiä ja seurustellaan. Niin, jos ei sada vettä ja kokko saadaan palamaan. Oma kokkokin jäi eräänä vuonna polttamatta, kun ei se syttynyt, kun oli satanut viikon vettä. Kyllä nyt kokko palaa, sillä vettä ei ole satanut ainakaan viikkoon.
Mämmiä meidän perheessä syö vain yksi ihminen; minä. Hande ei siedä mämmiä edes samassa pöydässä kuin hän. Kyllä mämmi vaan on hyvää vaniljakastikkeen kera. Tein myös Pirkka-lehden reseptin mukaan mämmijäädykettä, mutta ei se kyllä hääviä ollut. Mämmi mämminä ja silleen.